Om mig

Jag som driver Hundvisa heter Ida och är utbildad hundinstruktör. Jag har haft flera olika hundar under hela mitt liv, men intresset att utveckla och bredda min kunskap kom när Björn, en Thai Bankaew Dog och min första egna hund, flyttade med mig hem från Thailand. Björn lever med trauma och vardagsrädslor, något som fick mig att inse behovet av och viljan av att lära mig mer om hundars beteende, tankar och känslor. Där och då började min resa till att bli hundinstruktör. All min träning, både till vardags och som instruktör grundar sig i ett relationsstärkande tänk med fokus på kontakt, samarbete och att ha kul tillsammans. 

Vid sidan om hunderiet är jag socialantropolog, ungdomscoach och har jobbat som gruppledare i ungdomsverksamhet under flera år. Jag är även utbildad inom främjande ledarskap, någonting som kommer väl till hands både i mitt vardagsjobb men också i min hundträning. Det främjande perspektivet är grunden för hur jag formar kurser och träningstillfällen.

Utbildning till hundinstruktör: Glada Jyckar 2022-2023

Hundvisas träningsfilosofi

Hundvisa använder sig av och lär ut moderna träningsmetoder som har tyngd i aktuell forskning. All träning är belöningsbaserad med fokus på att ha kul. Det betyder kortfattat att instruktören uppmuntrar till träning där hunden får det lätt att göra rätt och belönar det vi vill se mer av. 
- Det ska vara kul att ha och va hund!


Vissa av Hundvisas kurser och temadagar sker i samarbete med Vintvilja.